Megszűnt a torlódás az M3-ason, most az M1-esen történt baleset

2024.09.15. 12:42 Módosítva: 2024.09.15. 16:01

  • FRISSÍTÉS: Baleset történt az M1-es autópályán, a Hegyeshalom irányába, Bicske közelében. A 42-es km-nél a belső sávot elkerítettek a forgalom elől.
  • FRISSÍTÉS: Baleset történt az M3-as Budapest felé vezető oldalán, a torlódás időközben megszűnt.
  • FRISSÍTÉS: A 81-es főúton faág szakadt az útra, az útzárat feloldották.
  •  A fecskék védelmében sebességkorlátozást vezettek be a 71-es főúton.

Vasárnapi útinform, amely a cikk közzétételének időpontjában érvényes:

Kisbusszal ütközött két személygépkocsi az M3-as autópálya, Budapest felé tartó oldalán, Bag és Gödöllő között. A 33-as km-nél a forgalomkorlátozás megszűnt, de jelenleg is 5 km-es torlódás okoz menetidő növekedést, így aki teheti a 3-as főút irányába kerüljön!

A viharos időjárás miatt leszakadt egy nagyobb méretű ág 81-es főúton, Bakonysárkány és Mór között. A 33-as km-nél jelenleg teljes útzár mellett történik a kárelhárítás, ezidőre a forgalmat megállították.

Állatvédői szempontok miatt sebességkorlátozást vezettek be a 71-es főúton, a 61-es és a 71-es km között, mivel kiemelt figyelmet követelnek az erdőből felszálló fecskék, és elütésüknek megelőzése. Kérünk mindenkit, az érintett szakaszon fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

Az előrejelzések alapján elsősorban az ország dunántúli területein jelenhet meg nagyobb mennyiségű csapadék, melyet helyenként viharos, akár 90 km/óra feletti széllökések is kísérhetnek. Továbbá a Duna vízgyűjtő területein lehulló csapadék miatt árvízi készültség is érvényben van a folyó magyarországi szakaszán is. Kérjük a közlekedőket, hogy a viharos szél és csapadékos időjárási körülmények között fokozott óvatossággal, a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel vezessenek.

Az M1-M0 csomópontban hídfelújítási és aszfaltozási munkálatok miatt jelentős, csomóponti zárásokkal járó korlátozásokra kell számítani szombattól október végéig.

- Az M0 felől jövők az M1-es autópályára és az 1-es főútra is át tudnak hajtani, a szembe forgalmat viszont megtiltották.

Ez azt jelenti, hogy az 1-es főútról nem lehet felhajtani az M0-ra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. Aki tehát az M1-es autópályára tart Hegyeshalom irányába, autózzon tovább az 1-es főúton, és a Sasfészek-tó pihenőhelyen keresztül hajtson fel az autópályára.

- Aki az 1-es főúton érkezik Győr felől, és az M0-s felé szeretne továbbmenni, már korábban a biatorbágyi csomópontban hajtson fel az M1-es autópályára és onnan közelítse meg az M0-t.

- Ugyan erre terelik az 1-es főúton Budapest felől jövőket is. A biatorbágyi csomópontig kell elmenniük, és ott visszafordulva érhető el az autópálya főváros felé vezető oldala, majd az M0-s autóút.

- Az M1 autópályán a főváros felől érkezők az M0 autóutat szintén a biatorbágyi felhajtón át érhetik el. Ez azt jelenti, hogy az M1-es autópályáról a 15-ös km-nél lévő Tópark csomópontban ki kell hajtani az 1-es főútra, onnan pedig Biatorbágynál tudnak felhajtani a pályára, majd az M0-ra.

- Az M1-es autópályán a Győr felől érkezők nem tudnak lehajtani az 1-es számú főútra az M0-s csomópontban. Számukra a lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál lehetséges.

Az M1-es autópályán a Tatabánya Centrum csomópontban felújítási munkák kezdődtek. Lezárták a csomópontot, így jelenleg egyik irányból sem le- sem felhajtani nem lehet az autópályára. Helyette az 56-os km-nél lévő Tatabánya-Óváros csomópont használható.