Már nem lehet Jeep Wranglert vásárolni tekerős ablakemelővel

2024.09.22. 06:35

  • A 2025-ös Jeep Wranglernél már alapfelszereltség az elektromos ablakemelő.
  • Nem mellesleg az elektronikus zár is.
  • A döntés hátterében valószínűleg a gyártás egyszerűsítése áll.

A Jeep Wrangler második generációja óta nagyjából ugyanúgy néz ki és továbbra is egy közkedvelt terepjáró, főleg az Egyesült Államokban. A 2025-ös verziót nemrég mutatták be, amiben már alapfelszereltség az elektromos ablakemelő és az elektromos zár.

Ez eléggé meglepő, tekintve, hogy Európában már alig, vagy egyáltalán nem kapható új autó tekerős ablakemelővel (a Mitsubishi Space Star is már csak elektromos ablakemelővel kapható elöl) – sőt hazánkban Wranlger csak plug-in hibrid hajtással kapható.

Viszont ha belegondolunk mégis logikus, hogy a Wrangler idáig kapható volt elektromos zárak és -ablakemelők nélkül, hiszen így még egyszerűbb levenni az ajtaját, valamint ennyivel kevesebb dolog miatt kell aggódni, hogy meghibásodik egy tartósabb, extrémebb terepezés után.

A döntés mögött valószínűleg a gyártás egyszerűsítése áll, ugyanis a TheDrive szerint nagyon kevesen maradtak a tekerős ablakemelőnél, mint opció, vagyis feleslegessé vált az ehhez szükséges gyártósor fenntartása. De legalább az amerikaiak még örülhetnek annak, hogy a Wrangler kapható 3,6 literes V6-tal, kézi váltóval.