Megtalálta útját a DS Automobiles, jövőre visszatérhet a DS modell is

2024.09.22. 17:06

  • A DS Automobiles új irányt és formatervet talált magának.
  • Az első ilyen modelljük a 70 éves Citroen DS újragondolása lehet.
  • Thierry Métroz dizájnfőnök szerint a DS lehetne az autóipar Louis Vuittonja 

A DS önállóságának tizedik évét ünnepelik a franciák, amely alkalomból nemrég bemutatták a DS SM Tribute koncepcióautót. A Citroen SM modernkori elképzelése nem csak egy különleges koncepció, hanem a DS jövője lehet.

A DS jelenlegi terve, hogy ikonikus régi modelleket gyártana modern köntösben, de nem restomod modelleket akarnak gyártani, hanem úgy gondolják újra az adott modellt, mintha az nem szűnt volna meg és most egy új generációt terveznek.

A DS dizájnfőnöke, Thierry Métroz a TopGear-nek részletezte, hogy a teljes csapat, köztük a vezetőség is lázban ég, hogy régi modelleket hozzanak így vissza. „Álmunk, hogy az autóipar Louis Vuittonja legyünk. Lehet, hogy ez évekbe telik, lehet, hogy soha nem történik majd meg, de az autóink következő generációjában több inspiráció lesz. A történelmünk az, ami megkülönböztet minket a kínai autók új hullámától, mert azokhoz nincs érzelmi kötődés” – mondta Métroz.

A vezető hozzétette, hogy jövő februárban lesz 70 éves a Citoren DS, amire biztosan készülnek valami érdekessel. A DS jelenlegi tervére a Stellantis vezetősége is rábólintott, úgyhogy a dizájncsapat boldog, most már csak a mérnökökkel kell beszélni.

„Nincs több SUV. Úgysincs belőlük hiány a csoportban. (és tényleg nincs, a legutóbbi nagyon sokadik SUV, amiket bemutattak az Opel Frontera és Grandland volt.) Talán csinálhatnánk valami mást, valami szabadabbat és elegánsabbat. Elvégre az utazás művészetéről beszélünk. Egy SUV nem a francia luxus legjobb kifejezése. A megkülönböztetés a mi rögeszménk, bár nyilvánvalóan szükségünk van a közös alkatrészekre” – zárta gondolatait Métroz.