Megpróbálta ellopni a Corvette-et, véletlen bezárta magát az autóba

2024.09.23. 12:10

  • Egy férfi megpróbált ellopni egy C8-as Corvette-et Miami Beach-en.
  • Az autóba sikeresen bejutott, de azt elindítani már nem tudta és így kiszállni sem tudott belőle.
  • A tolvajt a tulajdonos vette észre, majd a rendőrökkel együtt segítették ki az autóból.

Az elektronikus ajtónyitó rendszerek valamelyest feleslegesek, hiszen tipikusan az esztétika miatt túlbonyolítanak egy egyszerű funkciót: az ajtók kinyitását. Viszont egy mostani példa azt mutatja, hogy ritka esetben segíthet elkapni egy tolvajt.

Ugyanis egy 33 éves férfi úgy gondolta, hogy ellop egy Chevrolet Corvette C8-at Miami Beach-en. A terve kezdetben sikeres volt, valahogy bejutott az autóba. A probléma innen kezdődött, ugyanis az autót már beindítani nem tudta, a kocsikulcs távolléte miatt pedig az elektronikus ajtónyitót sem tudta használni. 

A bezárt tolvajra az autó tulajdonosa talált rá, aki felvette a nem mindennapi esetet. A csapdába esett férfi elkeseredettségében pedig a tulajdonostól kért segítséget, hogy engedje ki - ez meg is történt, de a kiérkező rendőrök kíséretében.

A tolvajt őrizetbe vették, aki betöréses lopás vádjával néz szembe. Az óvadékot 2500 dollárban állapították meg.

De miért került ilyen helyzetbe a férfi? A C8-at belülről alapesetben az ajtón található gombbal lehet kinyitni, ha nálad van a kulcs. Nélküle viszont az ülés alatt/mellett található karral lehet csak manuálisan kinyitni, amit benne ülve egy felkészületlen tolvajnak nehéz kiszúrni:

c8 manual door handle wrap mod 50b27fa930f4d237e6ce9f742730beb39