A rendőrség befejezte a nyomozást a márciusi illegális gyorsulási verseny ügyében

2024.09.24. 08:39

  • Befejezte a rendőrség a nyomozást a március 16-án, Székesfehérváron történt illegális gyorsulási verseny ügyében.
  • A verseny következményeként két autó összeütközött, az egyik sofőr pedig elmenekült a helyszínről.
  • A rendőrök vádemelést javasolnak a sofőrökkel szemben.

A székesfehérvári rendőröket március 16-án este riasztották egy Aszalvölgyi úton történt balesethez, ahol két autó ütközött össze. Az egyenruhások megállapították, hogy a baleset egy illegális gyorsulási verseny miatt történt.

Kep1 14


A versenyben hárman vettek részt: két sofőr a helyszínen megvárta a hatóságok kiérkezését, de a harmadik elhajtott a helyszínről. Később őt is megtalálták és előállították.

A huszonéves önjelölt versenyzőket közúti veszélyeztetés, továbbá a helyszínt elhagyó sofőrt ezen kívül közúti cserbenhagyás vétsége miatt is kihallgatták, jogosítványaikat bevonták. Az ügyben a vizsgálat befejeződött, a rendőrök vádemelést javasolnak a fiatalokkal szemben, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek. – írja a police.hu.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra: a sebességtúllépésekre és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására. Folyamatosan figyeljük a versenyek szervezésére használt online felületeket, és fokozzuk az ellenőrzéseket azokon az útvonalakon, ahol spontán gyorsulási versenyek zajlanak, amelyek jelentősen veszélyeztetik a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát. Kérjük, hogy mindenki maradéktalanul tartsa be a közúti közlekedési szabályokat! – zárul a rendőrség közleménye.