Döntött a GM, fialtassa-e a Corvette-et

2024.09.24. 06:05

  • A pletykák ellenére nem lesz almárka a Corvette-ből.
  • Ezt a General Motors elnöke jelentette ki.
  • Mark Reuss egyetért azzal, hogy a Corvette márka már többet jelent egy modellnévnél, de ettől függetlenül nem használják fel másra.

Egy ideje már olyan szóbeszéd terjed, hogy a Corvette-ből almárkát alkotna a General Motors, amely keretében több verzió is lehetne belőle, mint például egy elektromos SUV (ugye, Ford?). Viszont a General Motors elnöke tiszta vizet öntött a pohárba és kijelentette: nem szakad ketté a Chevy és a Corvette.

Mark Reuss Jay Leno legutóbbi videójában vendégeskedett, amiben ketten körbejárnak egy 1967-es Corvette-et ( ami egyébként a Mark Reuss apjáé volt) és a legújabb Corvette ZR1-et.

A beszélgetés során került szóba, hogy a Corvette nemcsak külön emblémával, de egy külön indentitással rendelkezik, hiszen a Corvette szóról mindenki tudja, hogy mi az - mint ahogy a Mustangról. Ebből a gondolatmenetből tevődött fel a kérdés, hogy a Corvette már egy saját márkává nőtte-e ki magát.

Reuss egyet értett ezzel, de hozzátette, hogy ilyen nem lesz, ugyanis a Chevrolet része a Corvette és vice-versa.  „A Chevrolet lényege, hogy többet kínál az embereknek a pénzükért, mint amit gondoltak, és mindezt fantasztikus dizájnnal és teljesítménnyel teszi. A Corvette pedig ugyanez.”