Egy dizájner megálmodta, hogy nézne ki az E30 Touring a jelenkorban

2024.09.25. 13:57

  • Egy művész megálmodta, hogyan nézne ki a BMW E30 Touring a modern korban.
  • Mintául a német gyártó modern Neue Klasse formavilágát vette alapul.
  • Az eredmény nagyon izgalmas lett.

Az E30 Touring a legszebb, legikonikusabb kombi BMW-k egyike, aminek a mai napig népes a rajongótábora. A klasszikus, 30 évnél is idősebb modellt a modern korban újragondolni, nem egyszerű feladat, pláne a német gyártó drasztikus, Neue Klasse dizájnnyelvezete szerint.

Mégis erre vállalkozott egy Sugar Design nevű művész, az eredmény pedig egészen érdekes. A dizájn egyik legizgalmasabb pontjának a kör alakú első lámpák tűnnek. Ezt a klasszikus, egykor divatos formát már csak elvétve látni. Ehhez képest meglepő, mennyire természetesen és könnyedén illeszkedik ez az elem a Neue Klasse ultramodern megközelítéséhez.

 Persze egy mai autó arányai jelentősen eltérnek a három évtizeddel ezelőtti trendektől, ez pedig a mutatós renderen is látszik. Az „új" E30 szélvédője sokkal laposabb, ráadásul jóval előrébb nyúlik, mint a klasszikus esetében. Az oldalablakok méretét is csökkenteni kellett, hiszen a modern autók oldalán már sokkal magasabbra ér a fém. Az eredmény kétségtelenül hatásos.

A dizájn hátulja szintén a mai trendekhez igazodva modernebb, gömbölyű életek kapott. Feltűnő még a hangsúlyos hátsó lámpa, ami talán az egész elképzelés legmegosztóbb pontja lehet.

Ti mit gondoltok?