Több ezer sofőr büszkén kenődne a szélvédőre

2024.09.25. 16:55

  • Országos ellenőrzést tartott a rendőrség szeptemberben, a passzív biztonsági rendszerek szabályos használatát figyelték.
  • Többezer autós nem csatolta be a biztonsági övet.
  • Olyan is volt, aki a gyermekbiztonsági rendszereket se használta megfelelően.

A magyar rendőrség a ROADPOL éves terve alapján 2024. szeptember 16. és 22. között országos ellenőrzést tartott. A passzív biztonsági rendszerek megfelelő használatát figyelték. A mindössze egy hétig tartó akció eredménye aggasztó.

A rendőrök összesen 7312 esetben találkoztak olyan sofőrrel vagy utassal, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét. Főleg a vezetők bizonyultak felelőtlennek: összesen 5649 pilóta nem tudta megugrani ezt az egyszerű feladatot.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az egyenruhások 125 olyan esettel is találkoztak, amikor a gyermekbiztonsági rendszereket nem használták megfelelően. Összesen 8 olyan motorkerékpárossal szemben is intézkedtek, aki nem viselt bukósisakot.

A biztonsági öv használata nem ajánlás, hanem kötelező, hiszen tényleg életet menthet. Mégis úgy tűnik, hogy sokaknak ez a tény kevés, inkább kockáztatnak. Te ne legyél közöttük: minden esetben csatold be a biztonsági övet!

Forrás: Police.hu