Összekeverte a pedálokat, egy fa tetején kötött ki a fehér Porsche

2024.09.25. 12:49

  • Egy nő manőverezés közben összekeverte a pedálokat és áttörte egy parkolóház falát.
  • A harmadikról zuhant volna ki a fehér Porschéval, ha nincs ott egy fa.
  • Fennakadt a fán, később a tűzoltók menekítették ki.
  • A nővel együtt a parkolóház tövében lévő bolt ügyfeleit is megmentette a fa.

Hajmeresztő eset történt egy 50-es éveiben járó nővel nemrég a floridai Coral Gables városában. Egy parkolóház harmadik emeletén parkolt fehér Porsche Cayenne-jével, ám manőverezés közben összekeverte a pedálokat. Az autó hirtelen megindult, és keményebbnek bizonyult, mint a parkolóház betonfala: a nő autóstul kihajtott a harmadikról.

Az volt a szerencséje, hogy a fal alatt volt egy terebélyesebb fa. Egyik oldalról a fa, hátulról pedig a parkolóház pereme tartotta a fehér SUV-t, a nő pedig 20 percre az autójában ragadt. Akik látták az esetet, azonnal értesítették a hatóságokat. A tűzoltók a parkolóház tetejéről egy speciális kötéllel ereszkedtek le, a nő mentése nagyjából 20-30 percet vett igénybe, az autó leemelése húzósabb feladatnak bizonyult.

A fa alatt egy gyermekgyógyászati felszerelésekkel foglalkozó üzlet is található, a pénztáros a puffanás hallatán azonnal kirohant. Elmondása szerint óriási szerencse, hogy ott volt a fa, mert ügyfelek is tartózkodtak a veszélyes zónában. Mindenki megijedt, de el tudtak szaladni és senki sem sérült meg. A Porschét vezető nőt a biztonság kedvéért kórházba szállították, de nem voltak komoly sérülései.

Forrás: CBS News