Megmenekülhet a négyhengeres csúfságtól az új AMG

2024.09.26. 10:18

  • Benzines V8 kerülhet a Mercedes CLE csúcsváltozatába, a CLE 63-ba.
  • Olyan, álcázott prototípusokról készítettek felvételt, amikbe a hangjuk alapján V8-ast szereltek.
  • Mivel ezek még csak prototípusok, nem 100 százalék, hogy a végleges változat is megkapja a V8-ast, de az esélyek jók.

A legerősebb Mercik rajongói a szívükre vették, hogy a Mercedes-AMG C 63 jelenlegi generációjába nem V8-ast szereltek, hanem turbós kétliterest. Az eladási számok kedvezőtlen alakulása és a szűnni nem akaró elégedetlenség miatt úgy tűnik, hogy a Mercedes átgondolja ezt a döntését.

Korábban már próbáltuk a négyhengeres C 63-at, itt írtunk róla bővebben:

Forrás: NCars - Youtube
Forrás: NCars - Youtube

Arról már korábban is írtunk, hogy visszatérhet a V8, és most egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg így lesz. Kiszúrták a Mercedes-AMG CLE 63 prototípusát, ami a videóban hallható, kellemes hangok alapján benzines V8-ast hord az orrában.

Mivel még csak egy álcázott prototípusról van szó, még nem biztos, hogy a végleges, valószínűleg 2025-ben érkező modell is megkapja végül a V8-ast, de az esélyek mindenképp jók. Ha így lesz, akkor esélyes, hogy a bevált, több Mercedesben is használt, kétturbós négyliterest kapja majd a CLE 63 is.

Mivel a jelenleg is kapható CLE 53 egy háromliteres, turbós, 455 lóerős sorhatossal kapható, logikusnak tűnik, hogy a csúcsmodell, vagyis a 63 ennél nagyobb motort kapjon. A vásárlók szinte biztos, hogy tárt karokkal várnák a V8-as CLE 63-at. Arról egyelőre nincs biztos információ, hogy a C 63-nál és a GLC 63-nál is visszatérhet-e a nyolchengeres.

Forrás: NCars - Youtube