Túl visszafogott hangon szól az új, V8-as Lamborghini a Nürburgringen

2024.09.26. 13:12

  • Egy nemrég közzétett videón a Lamborghini Temerariót tesztelik a Nürburgringen.
  • A tízezerig forgó, turbós V8-as hangja nem tűnik elég meggyőzőnek.
  • A visszafogott hangra azonban van magyarázat.

A Lamborghini augusztusban mutatta be a Huracán utódját, a Temerariót, aminek a motorterében már nem a régóta használt, pompás hangú V10-est találjuk. Bár a korábbi motor csodálatos darab volt, rossz szájízről így se beszélhetünk, hiszen egy új, 10 ezerig forgó, turbós V8-ast építettek az újdonságba.

Forrás: CarSpyMedia - Youtube
Forrás: CarSpyMedia - Youtube

A Huracánra erősen emlékeztető Temerario négyliteres V8-asa önmagában is 800 lóerőt tud. Mivel az új modell hibrid, az elektromos rendszerrel együtt elérhető csúcsteljesítménye 920 lóerő, ami egy 2,7 másodperces nulla-százhoz és 340 km/h-s végsebességhez elég.

Sokan kíváncsiak voltak rá, hogyan szól élőben az új, nagyszerűnek ígérkező V8-as. Most meghallgathatod, ugyanis felkerült egy videó a Youtube-ra, amin az látszik, ahogy épp a Nürburgringen tesztelik a kisebb Lamborghinit.

Elsőre úgy tűnhet, hogy a Temerario hangjával valami nincs rendben: az orgánuma szokatlanul visszafogott a korábbi Lambókéhoz képest. Mielőtt mindenki azonnal visszasírná a V10-et, azt érdemes tisztázni, hogy a Nürburgringen szigorú zajvédelmi előírásoknak kell megfelelnie az autóknak, így az a valószínűbb forgatókönyv, hogy tudatosan halkították le az autót.

Forrás: CarSpyMedia - Youtube
Forrás: CarSpyMedia - Youtube

Szintén árnyalja a képet, hogy a videón látható autó egy prototípus, nem egy kész, utcai darab, a végleges változat jó eséllyel ennél agresszívebb lehet. Ha valaki véletlenül mégis elégedetlen lesz a Temerariója hangjával, a Gintani vagy más, utángyártott kipufogórendszerekkel foglalkozó cég biztosan hamar kínál majd alternatívát.

Forrás: CarSpyMedia - Youtube