Minőségi szövetre cserélné a gagyi beltéri műanyagokat a Volkswagen

2024.09.29. 16:42

  • A Top Gear magazinnak adott interjút a Volkswagen két dizájnfőnöke, Andy Mindt és Christian Schreiber.
  • A szakemberek javítani szeretnék a Volkswagenek utasterének minőségén.
  • Emellett az alapvető dizájnfilozófiájukról is elárultak néhány részletet.

A Top Gear magazin nemrég a Volkswagen két dizájnfőnökével, Andy Mindttel és Christian Schreiberrel beszélgetett a vállalat jövőjéről. A két szakember konkrét célokat és elképzeléseket osztott meg azzal kapcsolatban, milyenek lesznek a jövő Volkswagenjei.

420A4286


Az utóbbi években heves kritikák érték a Volkswagent autóik – különösen az ID.3 – gyenge minőségű beltere miatt. Andy Mindt és Christian Schreiber szerint már javában dolgoznak a megoldáson, ennek részeként pedig kidobhatják az olcsó műanyagokat az utastérből. „Megpróbáljuk kihajítani az olcsó műanyagokat, hogy a pénzt inkább szövetekre és a minőség javítására költsük. Ez segíthet nekünk pénzt spórolni, amit más területeken hasznosíthatunk."

A szakemberek a Volkswagennél használt filozófiájukat is kifejtették: „Mikor kinyitod egy Volkswagen ajtaját, egyszerűnek és használhatónak kell lennie, nem lehet túldíszített. Ez az autó használatára is vonatkozik: a cél, hogy együttműködjön veled, és nem az, hogy komplikáltabbá tegye a dolgokat."

A belső után a külső megjelenés is szóba került. Andy Mindt és Christian Schreiber nem kedveli a manapság divatos agresszív, túlzó formavilágokat, amit sok más gyártó előszeretettel használ. „Úgy gondolom, a legtöbb ember nem akar nyilvánosan a legmenőbbnek vagy agresszívnek mutatkozni. Egy öltönyt akarnak, és jó külső megjelenést, miközben vidámak és optimisták. Miért lenne szükség az agresszióra? A mi alapelvünk csupán ennyi: légy a jó fiú!" – nyilatkozta Mindt.