Kéne egy hacsi karosszéria? Valaki még mindig gyártja őket!

2024.09.30. 06:12

  • Egy kínai autóipari beszállító AE86 karosszériák gyártására adta a fejét, az Aliexpressen árulja a szetteket.
  • A szett az ajtókat is tartalmazza és darabjáért 2,8-3,4 millió forintnyi dollárt kérnek.
  • Legalább öt darabot kell vennünk belőle, hogy legyártsák.

Van egy majdnem negyvenéves japán csapotthátú, amelynek ára elképesztő magasságokban jár. Az autó nem rendelkezik kifejezetten különleges tulajdonságokkal, csupán egy hátsókerekes, alig több mint 100 lóerős háromajtós, amely egy anime miatt került az japánautós kultúra kitüntetett helyére. 

Fotó: Alibaba/Jiangsu Aodun Automotive Industry
Fotó: Alibaba/Jiangsu Aodun Automotive Industry

Ez a Toyota Corolla AE86-os szériája, amelynek háromajtót karosszériát egy gyár még mindig gyártja, Kínában. A karosszériát kizárólag az Aliexpressen(!) lehet megrendelni egy Jiangsu Aodun Automotive Industry Co., LTD nevű cégtől. A hirdetés szerint a teljes karosszériát gyártják, ajtókkal és motorháztetővel együtt. A szett 8000 dollárba, azaz 2,8 millió forintba kerül, ám van egy kis csavar a történetben: ehhez az árhoz legalább 50 darabot kell vennünk belőle. A legkisebb vásárolható mennyiség öt darab, de az ár így egy kicsit magasabb, 9500 dollár, azaz majdnem 3,4 millió forint.

H24b9927ce5ee4c3e9cd73a51bdc52b4fo.png

Természetesen az áron felül még el is kell szállíttatnunk valahogy a kasznikat Kínából. A Jiangsu Automotive egyébként egy Kínában ismert cég, a The Drive szerint a vállalat a FAW-GM beszállítója, amely Kína második legnagyobb autógyártója.

Forrás: Motor1.comThe Drive