Hatalmas mérföldkő: legyártotta százmillió-egyedik autóját a Hyundai

2024.10.01. 12:46

  • 57 évvel az alapítása után a százmillió-egyedik autóját is legyártotta a Hyundai.
  • Az ünnepelt modell egy Ioniq 5 lett.
  • Annak is jelentősége van, hogy a gyártó nem a százmilliomodik, hanem a százmillió-egyedik autó legyártását hirdeti.

A Hyundai, mint autógyártó 1967-ben született meg, de az első, Ulsan városában található gyár egy évvel később, 1968-ban kezdte meg a termelést. A azóta eltelt 57 év során a dél-koreai gyártó elképesztő fejlődésen ment keresztül, nemrég pedig a százmillió-egyedik autó (egy Ioniq 5) is legördült a gyártósorról.

"Elérni a globálisan legyártott 100 millió autót egy jelentőségteljes mérföldkő, amit a vásárlóink tettek lehetővé a világ minden pontján. Ők az első pillanattól kezdve kiválasztották és támogatták a Hyundait". – nyilatkozta Jaehoon Chang, a vállalat elnöke és CEO-ja. 

Persze annak is jelentősége van, hogy a gyártó nem a százmilliomodik, hanem a százmillió-egyedik autó legyártását ünnepli. A Hyundai szerint ez jelképezi, hogy mindig egy újabb lépéssel tovább akarnak menni az eddig elért eredményekhez képest.

hyundai-s-100-millionth-car-ioniq-5.webp

Hogy a Hyundai mennyit fejlődött az elmúlt egy évtizedben, jól mutatja, hogy amíg 1967-től 2013-ig 46 évig tartott, mire elkészültek az első 50 millió autó, a második 50 millió legyártásához 2013 és 2024 között csupán 11 évre volt szükség.