844 kilométeres hatótávval érkezik Európába a Mitsubishi Outlander PHEV

2024.10.02. 17:22

  • Október elsején debütál az Európába szánt Mitsubishi Outlander PHEV.
  • A japán crossover néhány kisebb esztétikai változás mellett frissített hajtáslánccal és javított menettulajdonságokkal érkezik.
  • A frissített verzió 2025 márciusában landol a kereskedésekben.

Szerény külső, de annál jelentősebb belső változtatásokkal érkezik Európába a 2025-ös Mitsubishi Outlander PHEV. A 2021 óta kapható japán crossover hibrid hajtáslánca és felfüggesztése is sokat fejlődött, de ezzel még messze nem ért véget a változások sora.



Az autó elejére egy új hűtőmaszk került, aminek lamellái a szükséges hűtés mértékének megfelelően nyitódnak és záródnak így csökkentve a légellenállást. Ezen kívül az új 20 colos felnikkel és frissített hátsó lámpákkal véget is ér a fontosabb külső változások sora.


Az autó belsejében sem történt forradalom. Az eddigi 9 colos infotainment kijelző helyére egy 12,3 colos egység került, amin új fedélzeti rendszer fut. Emellett a nyolc vagy tizenkét hangszórós Yamaha hangrendszer és a 15 wattos, vezeték nélküli telefontöltő is újdonság.


A nagyobb változásokat a karosszéria alatt kell keresnünk. A motortérben egy 2,4 literes, 134 lóerős benzinmotor rejtőzik, aminek munkáját elöl egy 114, hátul pedig egy 134 lóerős elektromos motor segíti. Az összteljesítmény így bőséges, 302 lóerő. Az új, 22,7 kWh-s akkumulátornak, illetve az 53 literesre növelt üzemanyagtartálynak hála az elektromosan megtehető távolság 84 kilométerre, míg a maximális hatótáv 844 kilométerre nőtt.


A gyártó mérnökei a kezelhetőségen, a menetkomforton és a tapadáson is javítottak. Ehhez áttervezték az alváz egyes részeit, áthangolták a rugókat és a lengéscsillapítókat, de a modell új gumikat is kapott. Ezen kívül a kormányszervó működésén is finomítottak, így könnyebb lett a parkolás, miközben közepes és magas sebességnél több visszajelzés érkezik a kerekek felől. Az S-AWC rendszeren szintén faragtak egy kicsit, javítva a terepezési képességet.


Az új Mitsubishi Outlander PHEV 2025 márciusában érkezik. A hivatalos európai bemutatón október elsején 19:00-tól látható ezen a linken.