Új szupersportautón dolgozik az Alpine

2024.10.02. 15:09

  • Az Alpine a jelenlegi Forma–1-es motorgyártó részlege helyén, Viry-Chatillonban megalapítja a Hypertech Alpine nevű csúcstechnológiás kutatás-fejlesztés részleget.
  • Itt készül majd a gyártó új, egyelőre névtelen szupersportautója.
  • A modell várhatóan tisztán elektromos lesz.

Az Alpine nemrég bejelentette, hogy hamarosan leállítja Formula–1-es motorgyártó részlegét, amely a Hypertech Alpine nevű csúcstechnológiás kutatás-fejlesztés részlegnek adja át a helyét. Itt, Viry-Chatillonban készül majd a gyártó első valódi szupersportautója is, amiről egyelőre nagyon keveset tudunk.

Alpine Alpenglow Hy4 (13)

Ami biztos, hogy a modell az elektromos A110 sportautó mellett, zászlóshajó szerepben kerül piacra, megjelenésében pedig a májusban bemutatott Alpenglow Hy4 koncepcióra hasonlít majd. Utóbbi leleplezésekor legalábbis Antony Villain, az Alpine dizájnfőnöke azt nyilatkozta, hogy a futurisztikus tanulmányt egy sorozatgyártású modell tudatában tervezték.

Nagy összegben mernénk fogadni arra is, hogy az Alpine szupersportutója nem hagyományos belső égésű motorral érkezik. A gyártó korábban többször egyértelműen letette a voksát a villanyautók mellett, ráadásul úgy hírlik, az új zászlóshajó az Alpine jelenleg is fejlesztés alatt álló szilárdtest-akkumulátorát használja majd. Ennek némileg ellent mond, hogy a Alpenglow Hy4 koncepciót hidrogénhajtással álmodtak a mérnökök.