Telefonozó magyar nő zúzott le egy ritka, 76 éves Jaguar XK120-at

2024.10.03. 11:11

  • Egy 23 éves magyar nő tört rommá egy ritka Jaguar XK120-at.
  • Az Insigniát vezető nő telefonozott és átsodródott a szembesávba.
  • Szerencsére senki nem sérült meg komolyabban.
  • Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Jaguar menthető-e. Az állapota alapján ez kétséges.
  • Az XK120-szal a 2025-ös Mille Migliára készültek.

Itt a tökéletes példa arra, hogy miért veszélyes vezetés közben telefonozni: egy figyelmetlen magyar nő csúnyán összetört egy ritka Jaguar XK120-at. Az eset Ausztriában, Salzburg környékén történt, és a szemtanúk szerint az Opel Insigniát vezető 23 éves nő áttért a szembesávba, ahol épp a Jaguar érkezett szabályosan.

Az 1948-as, tehát 76 éves, mára baromi ritkának számító Jaguar XK120-ra rossz ránézni: a daliás sportautó csúnyán összetört. Az Insignia szemből találta el a jobb oldalát, ami a géptetővel együtt teljesen összegyűrődött. Kapott a motor is, amit a Jaguar alatti, nagy olajfolt jelez. Az Insignia állapota se szép, bár ez ebben a helyzetben valószínűleg keveseket érdekel.

Egy ilyen régi, a töréstesztet még hírből sem ismerő autónál az is hatalmas szerencse, hogy a benne ülők nem sérültek meg komolyabban. A Jaguarban két olasz férfi utazott, akik épp tesztkörre vitték el az XK120-at, ami a 2025-ös Mille Migliára készítettek fel. Esélyes, hogy ez a terv elúszott.

A baleset utáni videóban hallatszik, ahogy az egyik jaguaros ingerülten kérdőre vonja a nőt, hogy miért kell telefonozni menet közben. A nő elnézést kért és azt mondta, hogy épp akkor hívták. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Jaguar menthető-e. Az mindenesetre biztos, hogy a magyar hölgy biztosítójánál most néhány ember biztosan ideges, hiszen egy XK120 ára állapottól és kiviteltől függően nagyjából 30 millió és 100 millió forint között alakul.