Teljes a Mini modellpaletta, bemutatták az új Cooper Cabriót

2024.10.09. 15:33

  • Bemutatták az új Mini Cooper Cabriót.
  • Ami megtartotta az előző generáció hátulját, de ezen kívűl mindenben megegyezik az új Cooperrel.
  • Vászonteteje 18 másodperc alatt lecsukható.

A Mini Countryman, Cooper, ötajtós Cooper és Aceman után már csak a Cooper Cabrio hiányzott, hogy teljes legyen a Mini modellpalettája (a JCW modelleket most vegyük külön). Most viszont így ősz közepére bemutatták a Cooper Cabriót is.

Az új Cabrio külsőre csaknem teljesen megegyezik az új Cooperrel, egyedül a féklámpák mások vászontető miatt. Az új dizájn kifejezést a hátuljára viszont túlzás lenne használni, kísértetiesen hasonlít a most kifutó Cooper Cabrióéra. Az új modell a keménytetős verzióval megegyezően csaknem 3,9 méter hosszú és 1744 milliméter széles.

A Cabrio beltere is teljesen megegyezik a keménytetős verzióval, amelyben plusz adalék a visszapillantó előtt található tetőnyitó gomb. Így a kerek OLED központi kijelző, a vászon hatású műszerfal és retró hatású kapcsolósor is megmaradt. Vagyis továbbra is jópofa, csak már tető nélkül is élvezhetjük.

Az eddigi Cooper Cabrióknál is lehetséges kétféle tetőnyitás is megmaradt, vagyis továbbra is el lehet húzni a tetejét, hogy úgy funkciónáljunk, mint egy panorámatető. Ha viszont teljesen leengedjük a tetőt, ahhoz 18 másodpercre van szükség, valamint legfeljebb 30 km/h-val mehetünk. Bukókeret természetesen van, ami boruláskor aktiválódik.

Csomagtere közel sem combos, de ez nem meglepő: zárt tetővel 215, nyitottal pedig 160 liter.

Háromféle teljesítményű kétliteres, négyhengeres benzinmotorral lesz kapható, amiből jelenleg csak kettőt ismerünk: A Cooper C 163 lóerős és 250 Nm max. nyomatékkal rendelkezik, a Cooper S 204 lóerős 300 Nm nyomatékkal, a JCW verzió pedig ezeknél is erősebb lesz - hogy mennyivel, az később kiderül. Emellett az elektromos verzióról sincs szó, pedig az előző generációból létezik, valószínűleg erre is még várni kell.

Háromféle stílussal lesz kapható (Classic, Exclusive és Sport), amikből a Sport a John Cooper Works stílusú. Újdonság a Copper Grey szürke fényezés, ezt látjuk a fotókon, de ezen kívűl további 11 árnyalat érhető el.

Hazai ára a Cooper Cabriónak még nincs, de a briteknél 27050 fontról indul, vagyis 12,9 millió forintról. Az első darabokat várhatóan jövő év elején adják át.