Kirúgták a MÁV-HÉV vezérigazgatóját

2024.10.11. 06:46

  • Kirúgták a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját.
  • Nagy Gábor azonnali távozása mögött a járatritkításról szóló hír állhat.
  • Nagy helyére Pál László kerül.

Elbocsátotta a fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a fővárosi agglomeráció elővárosi vonatait működtető MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, Nagy Gábort – tudta meg a Telex. Ezt később a MÁV is megerősítette.

BDFOX20240115003

Nagy helyére Pál László kerül a HÉV-et is jól ismeri, hiszen a közszolgáltató vállalat egykori, állami tulajdonba való visszakerülését követően ő volt annak első vezérigazgatója és közel két esztendőn keresztül irányította már a társaságot.

Nagy kirúgása mögött az a kiszivárgott információ állhat, miszerint ötből három agglomerációs vonalon is járatritkításra készül a MÁV-HÉV Zrt. Erre a hírre többek között Vitézy Dávid és Karácsony Gergely főpolgármester is több posztban támadta az ÉKM-et és Lázárt, aki a vádakra egy közel sem barátságos posztban reagált:

 A járatritkással kapcsolatos hírekre a MÁV is reagált, de akkor kirúgásról szó sem volt. „"Járműhiány van, döntés még nincs. A régi járművek karbantartását az alkatrészhiány, az új járművek beszerzését pedig az uniós forrásokkal kapcsolatos politikai vita hátráltatja. A sajtóban megjelent mértékű módosításokat tehát nem lehet a MÁV-VOLÁN-csoport álláspontjának tekinteni. Ha lesz változás, csak ennél jóval szerényebb mértékű lehet: olyan, amelyet az utasok túlnyomó része nem is érzékel majd.”