Megújul a Mazda pickupja, a BT-50

2024.10.12. 14:59

  • Ráncfelvarrás érkezik a Mazda BT-50 pickuphoz.
  • Bár a gyártó október 18-ra ígért további részleteket, határozott elképzelésünk lehet arról, mire számíthatunk.
  • Az alaposan újragondolt orrész mellett, új műszeregységet, frissített műszerfalat és hatékonyabb vezetéstámogató rendszert is kaphat a modell.

A BT-50 egy kifejezetten kedvelt Mazda az ausztrál piacon. Az Isuzu D-Max alapjaira épülő pickup a második legkelendőbb modell a japán gyártó kínálatában, így a vásárlók bizonyára örülnek a most bejelentett ráncfelvarrásnak.

A BT-50 2020-óta kapható, így megérett a frissítésre. A Mazda nemrég közzé is tett egy sejtelmesnek szánt képet az új verzióról, ami némi szerkesztés után egy kicsit többet mutat. Íme:



Úgy tűnik, a modell új hűtőmaszkot, agresszívebb LED fényszórókat és látványosabb első lökhárítót kap, egy gigantikus Mazda embléma mellett. Bár a gyártó október 18-ára ígért további részleteket, túl sok meglepetésre nem számítunk. A BT-50 alapját adó  Isuzu D-Max ugyanis már korábban átesett egy ráncfelvarráson, így várhatóan a Mazda kiadás is ezeket örökli meg.

Ha valóban ez történik, egy új 7 colos digitális műszeregység mellett megújult gombokra és kapcsolókra, extra USB-C portokra és új vezetéstámogató rendszerekre számíthatunk. Hajtáslánc tekintetében nem várható változás: az 1,9 literes 150 lóerős, valamint a 3 literes 187 lóerős turbós dízelmotorok valószínűleg maradnak.