Pillangó-hatás: így lesz a rövid bóbiskolásból hatalmas baleset

2024.10.15. 06:02

  • 72 óra leforgása alatt 14 baleset történt Tolna vármegyében.
  • Közülük az október 12-én, az M6-os autópályán történt baleset igazán tanulságos.
  • Egy 27 éves nő elaludt a volán mögött, ezzel balszerencsés események egész láncolatát indította el

Egymást érték a balesetek Tolna vármegyében múlt hét hétvégén: 72 óra leforgása alatt összesen 14 ütközés történt, amelyek közül három személyi sérüléssel végződött. Bár nem megfelelő követési távolság és ittas vezetés is szerepelt az okok között, az október 12-én, az M6-os autópályán történt baleset igazán tanulságos.

Egy 27 éves aparhanti nő kora délután éppen Pécs felé haladt, mikor elaludt a volán mögött. Ez végül balszerencsés események egész láncolatát indította el. A bóbiskoló fiatal a leállósávba sodródott, ahol nekiüközött a szalagkorlátnak. A csattanásra felébredő sofőr ekkor az ellenkező irányba rántotta a kormányt, egyenesen a forgalmi sávok közé. Itt nekiütközött egy szabályosan közlekedő pótkocsis kisteherautónak.

A teherautó ezután a középső szalagkorlátnak csapódott, majd azon átbukva felborult és a Budapest felé vezető oldalon, a belső sávban állt meg. A pórkocsija közben leszakadt.

A police.hu szerint a balesetben a vétlen sofőr és utasa, valamint a vétkes nő is könnyebben megsérült. Az autópálya forgalmát hosszú időre leállították. Csak a szerencsén múlott, hogy ez az ütközés nem végződött tragédiával.