2024.10.15. 06:01

  • A Citroën a Párizsi Autószalonon mutatta be a C4 és C4 X frissített, 2025-ös kiadását.
  • A két, egymáshoz szorosan kötődő modell eleje szinte teljesen átalakult, de a beltér is változott.
  • A megújult Citroën C4 és C4 X 2025 elején érkezik a kereskedésekbe.

Jelenleg is zajlik a Párizsi Autószalon, ahol egymást érik az új bejelentések. Bár az eddigi legizgalmasabb újdonságnak a Renault 4 tűnik, aCitroën C4 és C4 X is alapos ráncfelvarrásban részesül.



A két, egymáshoz szorosan kötődő modell orra szinte teljesen megújul, igazodva a márka új arculatához. Ennek egyik legszembetűnőbb jele, az új ovális embléma. Ezen kívül eltűnnek a frissített csíklámpák alatti nagy könnycseppek, és a pofazacskókon kialakított szögletes légbeömlők, de a hűtőmaszk is teljesen átalakul. Az eredmény egy sokkal emészthetőbb, csipetnyi retró beütéssel fűszerezett orrész.


Hátul kevesebb a változás. A C4 esetében a LED hátsó lámpák már nem kúsznak fel kétoldalt az integrált spoiler mellé, inkább alatta húzódnak az autó sarkai felé. A C4 X hátulja még ennyit sem változik.

A belsőhöz szinte alig nyúltak hozzá a mérnökök és dizájnerek. Az új Citroën Advanced Comfort üléseket és a friss 7 colos digitális műszeregységet leszámítva minden marad a régi.



A megújult Citroën C4 és C4 X 2025 elején érkezik a kereskedésekbe. A hajtásláncopciók között elsősorban 1,2 literes lágyhibrid, és 134 vagy 155 lóerős elektromos kiviteleket találunk, de egyes piacokon tisztán belső égésű motoros verziók is kaphatóak lesznek.