Ez már a gyártásérett új Mercedes-Benz CLA

2024.10.16. 13:23

  • Friss képeken nézhetjük meg az új, álcázott Mercedes-Benz CLA-t.
  • Egyelőre nem egyértelmű, hogy a modell tisztán elektromos vagy belső égésű motoros hajtáslánccal érkezik.
  • További részletekre és technikai adatokra a hivatalos bemutatón számíthatunk.

A Mercedes-Benz 2023 szeptemberében mutatta be a látványos Concept CLA Class nevű tisztán elektromos tanulmányt, ami sokak szívébe belopta magát. Az elegánsan futurisztikus, letisztult vonalairól emlékezetes piros csoda helyett azonban úgy tűnik, a következő CLA valamivel hétköznapibb megjelenést kap. Erre utalnak legalábbis azok a fotók, amiken a típus új kiadása látható, alapos álcázás alatt.


A képeket jobban megnézve feltűnhet, hogy a modell mindkét oldalán található egy-egy tanksapka fedél. Ez alap esetben a plug-in hibridek sajátja, hiszen az egyik fedél a töltőcsatlakozót, a másik pedig a tanksapkát rejti. Az sem kizárható azonban, hogy mindkét oldalon töltőcsatlakozó található - hasonló megoldást már az Audi e-tron GT-n is láttunk, igaz, az egy jóval feljebb pozicionált termék.


Az új CLA az elődjével ellentétben már a Mercedes Modular Architecture (MMA) nevű plarformra épül, ami belső égésű és tisztán elektromos hajtásláncokat is képest befogadni. Nem kizárt tehát, hogy a modellből mindkét változat elérhető lesz.

Az új CLA megjelenési dátumot még nem kapott, de a képek alapján nem kell már sokat várnunk a hivatalos bemutatóra. További részletekre és technikai adatokra ekkor számíthatunk.

Forrás: motor1.com