Mindjárt itt a Skoda legkisebb SUV-je, de van vele egy komoly gond

2024.10.16. 17:50

  • Álcázva mutatták meg a Skoda Kylaq-ot.
  • A 4 méternél rövidebb újdonság a márka legkisebb hobbiterepjárója lesz.
  • Kimondottan az indiai piacra fejlesztették, Európa nem kap belőle.

A Skoda modellpalettája dús: a különböző méretű és hajtású hobbiterepjárók között ott a Kamiq, a Karoq, a Kodiaq, az Enyaq és a közelmúltban bemutatott Elroq. Most úgy tűnik, hogy nekik ez még mindig nem elég, ezért újabb modellel bővítik a kínálatot: ez a Kylaq, aminek a neve a Karoq-hoz hasonlóan magyarul hülye szóviccek apropója lehet.

Az újdonságot egyelőre még csak álcázva mutatták meg, de nem maszkírozták el túlzottan. Jól kivehető a Kylaq fazonja, minden formai megoldás könnyen felismerhető az autón. A hivatalos bemutató sincs már messze: 2024. november 6-án tartják.

3995 milliméteres hosszával – és 2566 milliméteres tengelytávjával – egyébként az MQB A0 IN platformra épülő Kylaq a márka legkisebb SUV-je lesz. A modellt kimondottan Indiának szánják, így amennyiben ilyet szeretnél, messzire kell utaznod érte. Európában a közel harminc centivel hosszabb Kamiq marad a legkisebb Skoda hobbiterepjáró.

Azt már tudjuk, hogy minden Kylaq-ot egyliteres, 116 lóerős, 178 Nm-es csúcsnyomatékú, turbós benzinessel szerelnek. Csak elsőkerekes változat készül, a váltó alapáron hatos manuál, de felárért kérhető lesz automata is.

A Skoda azt mondja, hogy kicsi Kylaq remek választás lehet a szűk indiai városokban, és úgy tervezték, hogy bírja a rosszabb minőségű utakat is. Utóbbi kapcsán hangsúlyozták, a bemutató előtt 800 ezer kilométernyi utcai tesztnek vetették alá az újdonságot. A Kylaq ára kedvezőnek ígérkezik – de még nem ismert –, hiszen a Skoda célja ezzel a modellel, hogy megpörgesse a cégcsoport indiai eladásait.

Forrás: Skoda