Tesla Bot, Cybertruck és hétüléses Model Y – Tesla a Párizsi Autószalonon

2024.10.19. 13:32

  • Közepes méretű standdal érkezett a Tesla az autószalonra
  • Ki volt állítva a Cybertruck, ami élőben még sokkolóbb, mint bármilyen fotón
  • A hétüléses Model Y-ban nem akarsz sokat ülni leghátul
  • Amerikában elindítják a 79 990 dolláros alapmodellt

A Tesla a kezdeti időben gyakori látogatója volt az autószalonoknak, aztán az Apple mintájára egyre kevésbé jelentek meg márkastanddal, egy ideje viszont megint visszatértek, az amerikai és kínai expókon rendszeresen ott vannak, de eljöttek Párizsba is, ahol a Cadillac mellett képviselték az amerikai vonalat az erősen kínaiak dominálta 5.3-as pavilont.

Berci és én egyaránt itt láttunk először élőben Cybertruckot, ami nem kevésbé sokkoló, mint képeken. Az autóval kapcsolatos legfrissebb hírek, hogy a gyártó már foglalás nélkül, 1-2 hónapos határidőre vesz fel rendelést Amerikában, ami valószínűsíti, hogy felskálázták a gyártósort, de az is biztos, hogy sokan nem éltek az autó bejelentésekor 100 dolláros, visszatérítendő foglalásukkal, és inkább visszamondták a rendelésüket – közel 2 millió foglalásról volt szó korábban, ehhez képest csak 30 ezer leszállított példánynál jár a Tesla.

Megszűnik a limitált Foundation Series, helyette viszont itt a 79 990 dolláros alapmodell, amitől nagyobb népszerűséget várnak, mint a 20%-kal drágább Cyberbeasttől.

Kihozták még a hétüléses Model Y-t, ahol a hátsó két ülés 990 ezer forintos extra költség ellenében rendelhető már itthon is – a hagyományos, régi vágású 5+2-es egyterűek szűkösségére is rátesz egy lapáttal a fejtér hiánya miatt, de rövid utazásokra alkalmas lehet. Kihozták még az emberszabású robotjukat, aminek legfrissebb változatát egy amerikai keynote keretein belül már bemutatták, ezt a 2023-as modellt viszont vitrin mögött, passzívan lehetett csak látni, mozgásban sajnos nem.

A 2024-es Párizsi Autószalon a hétvégén még tart, ha valaki a környéken jár, a 22 eurós belépőjegyet simán megéri, mi csak ajánlani tudjuk!