Nyomozást rendelt el a rendőrség a Keleti pályaudvari vonatkisiklás ügyében

2024.10.23. 08:47

  • Hétfő hajnalban síntörés miatt kisiklott egy mozdony a Keleti pályaudvaron.
  • A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelezte, hogy a történtekkel kapcsolatban foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.
  • Hegyi Zsolt, a MÁV-Csoport vezérigazgatója szerint jövőre végrehajtják a pályaudvar teljes váltókörzetének felújítását.

Hétfő hajnalban megint kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvaron. A balesetet egy eltört csúcssín okozta, ami miatt a sérült szakaszon áthaladó mozdony egy tengellyel kisiklott. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Elképzelhető, hogy az eset elkerülhető lett volna. A telex.hu megkeresésére ugyanis a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelezte, hogy a történtekkel kapcsolatban foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

Hegyi Zsolt, a MÁV-Csoport vezérigazgatója egy facebookos közleményben azt is bejelentette, hogy jövőre végrehajtják a pályaudvar teljes váltókörzetének felújítását. Addig az eddiginél gyakoribb, alaposabb vizsgálatokat és szigorú biztonsági intézkedéseket tesznek azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló balesetek megelőzhetők legyenek.