A Milton hurrikán miatt egy medencében kötött ki két Porsche

2024.10.24. 08:13

  • A Milton hurrikán okozta áradás egy floridai ház medencéjébe sodort két Porschét.
  • Az egyik szerencsétlenül járt autó egy 911 GT3, a másik pedig egy Boxster.
  • Mindkét autót súlyosan károsíthatta a víz.

Az Egyesült Államokban tomboló Milton és Helene hurrikánok felmérhetetlen károkat okoztak. A természeti katasztrófákban sokan életüket vesztették, rengeteg otthon és használati tárgy veszett oda.

Forrás: Nero's Garage / Instagram
Forrás: Nero's Garage / Instagram

Csak a Milton okozta károkat 30 millárd dollárra, azaz több, mint 1100 milliárd forintra becsülik. A tárgyi áldozatok között van két Porsche is, amiket a hurrikán utáni áradás egy medencébe sodort. Az egyik egy 911 GT3, a másik pedig egy Boxster.

Egyik Porsche se öreg: a 911 a 991-es szériából származik, tehát a jelenleginél egyel öregebb, míg a Boxster a fényszórója alapján 982-esnek, tehát a legfrissebb generációnak tűnik. A szerencsétlenül járt Porschék egy Floridában lévő házban kerültek akaratuk nélkül a medencébe.

Forrás: Nero's Garage / Instagram
Forrás: Nero's Garage / Instagram

A videó alapján a Boxster nagyon rosszul járt: ennek a motortere és a beltere is víz alá került, így szinte biztos, hogy komolyabban károsodott. Kicsivel szerencsésebbnek tűnik a 911, aminek legalább a motorját nem lepte el a víz, cserébe az utastere biztosan megszenvedte a beázást.

A 911 kapcsán se érdemes nagyon örülni, hiszen az áradás, ami végül a medencében helyezte nyugalmi helyzetbe az autókat, az elszállításuk közben is komoly károkat okozhatott. Sőt, abba is érdemes belegondolni, hogy a vízkáron túl egészen biztosan akadnak mindkét autón kisebb-nagyobb mechanikai sérülések is.

Az autók tulajdonosának – vagy tulajdonosainak, ha nem ugyanonnan kerültek a medencébe – jó eséllyel fizet majd a biztosító, az autókat pedig egy aukciós oldalon bukkanhatnak fel újra. A Porschék biztosan nem lesznek egyedül, hiszen borítékolható, hogy a hurrikánban megsérült járművek hamarosan elárasztják az internetet.

Forrás: Nero's Garage - Instagram