Be sem mutatta, máris cserealkatrészt biztosít a pickupjához a Kia

2024.10.25. 14:15

  • Napokon belül bemutatják a Kia pickupját, a Tasmant.
  • Álcázva már megmutatták az autót, ám nem aratott osztatlan sikert.
  • Különösen a kerékjárati ívek feletti műanyag elemen fintorgott a közönség, a kritikát a Kia is meghallotta.

Dél-Koreában nem ismeretlen a pickup, a SsangYong Musso 1993 óta van gyártásban, de az ország két legnagyobb gyártója csak későn lép(ett) be a kategóriába: a Hyundai 2021 óta gyártja a Santa Cruzt főleg Amerikának, a Kia pedig most készül bemutatni a Tasmant. Utóbbit főleg a pickupok hazájának, azaz Ausztráliának, a Közel-Keletnek és Afrikának szánja a Kia, hogy kihasítson egy szeletet a japán márkák uralta szegmensből.

A fekete műanyag elemekről van szó
A fekete műanyag elemekről van szó

A Tasmant október 29-én, a dzsiddai autószalonon mutatják be, ám már eddig is több kedvcsináló képet mutattak róla, köztük tradicinális ausztrál mintájú álcázásban. A részletek alapján az autó hordozni fogja a Kia meglévő dizájnelemeit, ám a közönség szemét megütötte a kerékjárati ívek fölötti műanyag elem. 

A koncepcióautók lényege, hogy teszteljék a közönség reakcióit, ez jelen esetben sikerült is: a Kia meghallotta a kritikát, a márka ausztrál CEO-ja, Damien Meredith szerint kiegészítőként a kezdetektől rendelni lehet majd egy alternatív, a jelenleginél kevésbé feltűnő, akár az autó színére fújt ívelemet. 

A Tasmant duplakabinosként mutatják be, de elérhető lesz szimpla kabinos,illetve felépítmény nélküli, alvázas változatban. Ezzel a Kia főleg Ausztráliát és a fejlődő országokat uraló Toyota Hiluxtól, Ford Rangertől és Isuzu D-Maxtól csalna el vevőket, de kilátásba helyezték, hogy egy olyan SUV-t is szívesen építetnének belőle, amilyen a Rangerhöz tartozó Everest vagy a D-Maxra épülő MU-X.