Bővült a villanyautós pályázatra jogosultak köre

2024.10.25. 17:14

  • A Pályázati Portálon elérhető közlemény szerint módosult a vállalkozások számára elérhető, villanyautókra igényelhető támogatásra jogosultak köre.
  • A módosítás nyomán az eddigieknél több vállalkozás nyújthat be kérelmet.
  • Változtattak a jogosult vállalkozások alapítási idején, a kitételként szereplő árbevétel mértékén és a kérelem ismételt benyújtásának feltételein. 

Módosultak a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent elektromos autós pályázat feltételei, amelyek nyomán bővült az igénylésre jogosultak köre. Négy fő pontban történt változás, az első a pályázók szempontjából szinte lényegtelen: a lebonyolító szerv a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága helyett a Nemzeti Fejlesztési Központ Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága.

A pályázásra jogosultak körébe eddig azok a vállalkozások tartoztak, amelyeket 2021.12.31. előtt alapítottak, ezt a határt hozták egy évvel későbbre, azaz az egy évvel fiatalabb, tehát 2022.12.31. előtt alapítottak is pályázhatnak.

Az eddigi kitételek között szerepelt, hogy a támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti nettó árbevétele, egyéni vállalkozó és egyéb önálló vállalkozó esetén a bevétele meg kell haladja a projekt elszámolható költségét a frissített pályázatban ez a kritérium már nem szerepel. 

Szintén változás, hogy az eddigiek szerint amennyiben egy benyújtott kérelmet a pályázó visszavont, újabbat már nem nyújthatott be. A közlemény szerint már ez a kitétel sem érvényes: Újabb támogatási kérelem az előzőleg benyújtott támogatási kérelem elutasítását vagy visszavonását követően nyújtható be.

A módosításról szóló közleményt a következő linken lehet letölteni.

És egy lista, hogy mikre lehet érdemes fordítani