Kiutasították Kínából a Volkswagen marketing igazgatóját

2024.10.26. 14:19

  • Kiutasították Kínából  Jochen Sengpiehl-t, a Das Auto szlogent is megalkotó marketing vezetőt.
  • Sengpiehl-t thaiföldi nyaralása után drogtesztnek vetették alá, ami pozitív eredménnyel zárult.
  • A férfi kiutasításáról állítólag Xi Jinping, az ország elnöke döntött.

''Volkswagen - Das Auto". Mindenki ismeri ezt az ikonikus szlogent amit Jochen Sengpiehl marketingszakember talált ki, aki két éve már a vállalat marketing- és termékstratégiai részlegét vezeti Kínában. Sengpiehl karrierje azonban nemrég váratlan fordulatot vett, miután túl jól érezte magát  thaiföldi nyaralása során.

GettyImages-1091738134

Mikor a vezető visszatért Kínába, a hatóságok drogtesztet végeztek rajta. Ennek eredménye szerint Sengpiehl a közelmúltban marihuánát és kokaint is fogyasztott. Az ország rendkívül szigorú drogtörvényei miatt mindez oda vezetett, hogy a férfit végül kiutasították Kínából.

Hogy miért végeztek drogtesztet Sengpiehl-en, azt nem tudjuk biztosan, de egyes források szerint a thaiföldi hatóságok adhattak egy fülest kínai kollégáiknak. A pozitív teszt után a Das Auto megalkotóját őrizetben tartották. Ezalatt a Volkswagen és a német nagykövetség közösen a férfi elengedésén dolgozott, de erőfeszítéseik nem jártak sikerrel. A kiutasítást állítólag maga Xi Jinping, az ország elnöke rendelte el.