Lefoglalta a NAV a luxusautókat, a bíróság lefoglalta a NAV-tól a luxusautókért kapott pénzt

2024.10.26. 09:48

  • A NAV korábban nagy értékű személyautókat foglalt le egy gazdasági bűnöző otthonából.
  • Később kiderült, hogy az autók nem a bűnöző tulajdonában voltak, csupán lízingelte őket.
  • A lízingcég perre ment és nyert is, a NAV azonban nem akart fizetni.

Annak idején videós riportban számoltunk be róla, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábban lefoglalt négy rendkívül drága személyautót, összesen 300 millió forint értékében. Még az eljárás során kiderült, hogy az autók valójában nem a gazdasági bűnöző tulajdonában voltak, azokat csupán lízingelte egy német cégtől. A NAV azonban mindezek ellenére elárverezte az autókat, amelyre a németek perrel válaszoltak.

Mivel a NAV tudta, hogy az eljárás veszett ügy, a jogi képviselőjük meg se jelent a tárgyaláson, ezzel formálisan igazat adva a német cégnek. A peres eljárás eredményeképp a Fővárosi Törvényszék meg is ítélte a 300 milliós kártérítést a német A.B. Dienstleistungs GmbH-nak, azonban a kártérítést az állami szerv eddig nem volt hajlandó kifizetni, ezért a bíróség inkasszót indított, azaz tulajdonképpen legfoglaltatta a pénzt a NAV számlájáról.

A NAV pénteken közleménnyel reagált a korábbi sajtóhírekre, amelyben azt írják, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Kúria felé. Álláspontjuk szerint az eljárás továbbra is jogszabálysértő, az ügyet pedig a kúriai döntésig nem kívánják kommentálni.

Forrás: Telex.hu