Piroson áthajtva gázolt biciklist egy Békés megyei politikus

2024.10.28. 12:40

  • Még májusban okozott súlyos balesetet Szegedi Balázs, a Békés megyei önkormányzat alelnöke, a Fidesz békéscsabai elnöke.
  • A Békés Vármegyei Főügyészség szerint a politikus piroson áthajtva gázolt el egy szabályosan közlekedő biciklist.
  • Szegedi Balázs és a kerékpáros nő végül megegyezett egymással, így az ügyészség a büntetőeljárást megszüntette.

A Magyar Narancs nemrég arról kapott információt, hogy még májusban súlyos balesetet okozott Szegedi Balázs, a Békés megyei önkormányzat alelnöke, a Fidesz-MPSZ békéscsabai elnöke. A portál értesüléseit a Békés Vármegyei Főügyészség megerősítette.

A szervezet szerint Szegedi Balázs május 6-án, az esti órákban Békéscsaba lakott területén autózott, ám „a Szarvasi út 73. szám előtti útszakaszon a forgalomirányító fényjelző készülék piros (tilos) jelzését figyelmen kívül hagyta" és elütötte az utat keresztező kerékpárúton, elektromos kerékpárral szabályosan közlekedő nőt. A vétlen fél ennek következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset miatt büntetőeljárás is indult, ám ezt a Gyulai Járási Ügyészség augusztus 5-én a sértett és a terhelt közös kezdeményezésére felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek keretében Szegedi Balázs és a kerékpáros nő megegyezett egymással, így az ügyészség a büntetőeljárást megszüntette. A hatóság szerint Szegedi Balázs büntetlen előéletű, közlekedési bűncselekmény miatt pedig korábban nem indult eljárás ellene. A Magyar Narancs szerint Szegedi minden bizonnyal anyagi jellegű jóvátételt fizetett a sérültnek.