BMW X5 kémfotó

2004.11.25. 15:29

Már tesztelés alatt áll az E70 kódjelű új BMW terepjáró. A képen ugyan egy erősen álcázott példány látható, de így is sejthető, hogy a típus gömbölydedebb és testesebb lesz, mint az elődmodell, valamint egy-egy kivillanó részleten láthatjuk Chris Bangle munkálkodásának nyomait is.

A típus egyik legfontosabb újítása állítólag a hétüléses belső tér, amit az amerikai vásárlók egy jelentős része hiányolt. A motortérben a jelenlegi motorválaszték tagjainak felújított változatait találjuk: továbbra is lesz 3, 4,4 és 4,8 literes benzines kivitel, bár a dízelmotor-választék valószínűleg bővülni és erősödni fog az európai piacon. Az autót hatsebességes automata vagy manuális váltóval készítik a célpiactól, a vásárlói igényektől és a motorváltozattól függően. A hajtásláncon és a futóművön állítólag nem változtatnak érdemben: a BMW továbbra is a legjobb épített úton használható terepjárónak szánja az X5-öst, ezért az autó terepjáró képességeire ezúttal sem fektetnek nagyobb hangsúlyt, mint az első generáció esetében.

Az új X5-ös a hírek szerint valamikor 2006-ben mutatkozhat be, és a forgalmazás is megkezdődhet még ugyanebben az évben.