Jön a kompresszoros Toyota Corolla

2004.11.29. 14:13

Az Esseni Motor Show egyik figyelemreméltó újdonsága a Corolla TS Compressor. Ahogy a típus nevéből is sejthető, az új modellváltozat a 192 lóerős 1,8 literes motorral felszerelt Corolla TS-en alapul.

A különbség mindössze annyi hogy a változó szelepvezérlésű motorhoz egy kompresszort is illesztettek a Toyota Team Europe mérnökei. Az eredmény 235 lóerő, és az eredeti 180 Nm-es csúcsnyomaték helyett 250 Nm. A Corolla TS Coompressor 7,2 másodperc alatt gyorsulhat 100-as tempóra, legnagyobb sebessége pedig 235 km/h. A kompresszoros változat külsőre alig különbözik az alaptípustól, mindössze a 215/45R17-es kerekek és az új formatervű keréktárcsák láttán sejthetünk valamit, belül azonban nem csak a motoron változtattak.

A stabil viselkedés megőrzése érdekében az autó feszesebbre hangolt futóművet és hatékonyabb fékrendszert kapott, a belső tér sportos hangulatát pedig az új sportkormány és kézifékkar hivatott fokozni. A leggyorsabb gyári Corolla 2005 tavaszától lesz elérhető egyes európai márkakereskedőknél, sőt, a változtatások a már meglevő Corolla TS-eken is elvégeztethetők lesznek némi felár ellenében, ráadásul a garanciavesztés veszélye nélkül.