A Gallardo gyorsabbá tételén fáradoznak a Lamborghininél?

2004.12.03. 15:56

A roadster változat bemutatása után, 2006-ban várható a kis Lamborghini tovább izmosított változata, amely újra előnybe kerülhet a Ferrari Modenával szemben. A pletykák szerint az Audi olasz leányvállalatánál már elkezdtek dolgozni a jelenleg használt ötliteres 500 lóerős V10-es következő, erősebb változatán, amely állítólag 5,5 literes lesz, a teljesítményét pedig 550 és 600 lóerő közé szeretnék emelni a mérnökök. Így - bár gyakorlati jelentősége kevés van - a Gallardo a számok szintjén újra a Ferrari alapmodellje elé kerülhet. Az új motor állítólag már fékpadon van, így talán hamarabb is betehetnék a Gallardóba, de a Lamborghininek legalább két jó oka van arra, hogy várjon: egyrészt szeretnék elkerülni, hogy a Gallardo túl közel kerüljön nagyobb testvéréhez, a Murcielagóhoz, így előbb a drágább modell motorteljesítményét növelik meg jelentősen, másrészt az új V10-es bemutatásával egy időben a Gallardo formáján is változtatni akarnak, mivel az autót sokan túlzottan leegyszerűsített formája miatt kritizálják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.