Ford kisautó Észak-Amerika számára?

2004.12.13. 16:10

Még legalább három év kell az új modell bemutatásához. Egyes nem hivatalos források szerint a Ford - látván a Toyota Scion márkájának sikerét és a drága benzin miatt a nagy terepjáróktól egyre inkább elforduló vásárlási kedvet - lefelé bővíti jelenlegi észak-amerikai kínálatát. Jelenleg az első generációs Focus amerikanizált változatával indul a modellkínálat, de 2008-ban már bemutatkozhat egy kisebb modell, ami méretei alapján Európában is a kisautók közé tartozna. A típus állítólag egy újabb, a Mazda által fejlesztett padlólemezre épül, és hasonlít a brazil EcoSport miniterepjáróra, vagy éppen az európai Fusionra, mivel magas lesz, tágas és szögletes. A Ford ezzel az autóval elsősorban a kispénzű, fiatalabb vásárlókat szeretné megnyerni, akik ezidáig elsősorban japán gyártmányokat vásároltak. Észak-Amerikában korábban nem volt teljesen ismeretlen a kisautók kategóriája, elég csak a Suzuki Swift vagy a Mazda 121-es helyi változataira (Geo Metro, Ford Festiva) gondolnunk, de az utóbbi tíz évben szinte teljesen kihaltak az ilyen apró autók, és csak az utóbbi egy-két év magasabb üzemanyagárainak köszönhető, hogy újra fel-fel tűnnek az Egyesült Államok útjain.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.