Új V6-os dízelmotorok a Mercedesnél

2004.12.17. 12:35

Úgy tűnik, végleg eltűnnek a soros öt- és hathengeres Mercedes motorok, a helyüket 2005 tavaszától már a dízel-modellekben is V elrendezésű hathengeresek veszik át. Az új közepes dízelmotor-generációval elsőként az új M-osztályban találkozhatunk: a kisebbik hathengeres 2,8 literes, legnagyobb teljesítménye 190 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 440 Nm. Az erősebbik változat háromliteres, 224 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 510 Nm. Mindkét V6-oshoz jár gondozásmentes részecskeszűrő, így teljesítik az EU4 szabvány károsanyag-kibocsátási határértékeit. Az új motorok 2005 folyamán minden Mercedes típussorozatban felváltják a régi 3,2 literes soros hathengeres és 2,7 literes öthengeres turbódízel motorokat, elsőként tavasszal a C-osztályban majd szép sorban az összes többiben is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.