Pedálos villanytaxik a Yamahától

2004.12.22. 14:41

A képen látható járművel a 2005-ös világkiállítás látogatói gyakran találkozhatnak majd. Az Expo helyszínül szolgáló Aichi vezetői ugyanis megtiltották a hagyományos taxik alkalmazását a rendezvényen, így a bérfuvarozás a Yamaha háromkerekűjével történhet. A pedálos járműről egyelőre elég keveset tudunk, bár az biztos, hogy a sofőr dolgát a hátsó tengelyt hajtó villanymotorok jócskán megkönnyíthetik. Ezek táplálását a beépített akkumulátorok mellett a tetőre szerelt napcellák is segítik, így napsütéses időben a lábhajtás akár feleslegessé is válhat. A Yamaha háromkerekűje már a második különleges jármű, amit a japán járműgyártók a világkiállításon mutatnak be: a Toyota már évek óta fejleszti az IMTS nevű automata buszokat, melyekkel a tömegközlekedést oldják meg a kiállítási terület és a látogatók szálláshelyei között.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.