2006-ban jöhet a Mercedes G-osztály utódja

2005.01.20. 11:57

Az 1979-ben bemutatott terepjáró mind a mai napig népszerű, de leváltása lassan elkerülhetetlenné válik. Az utódmodell a képek tanúsága szerint valódi óriás lesz, amely elsősorban az Egyesült Államokban számíthat nagy népszerűségre.

A Mercedes az új G-osztállyal beléphet arra a piacra, amit jelenleg amerikai és japán modellek - például a Lexus LX, a Cadillac Escalade, az Infiniti QX, vagy a Lincoln Navigator - uralnak. Az új modellről egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy az új M-osztály alkatrészeire épül, és ahhoz hasonlóan Észak-Amerikában, a Mercedes alabamai üzemében készül amjd. A motorválaszték várhatóan a cég legnagyobb és legerősebb V6-os és V8-as motorjaiból áll, és ha hihetünk a híreknek, ez a modell Amerikában is kapható lesz dízelmotorral.

Az új G-osztály alapváltozata állítólag messze nem lesz olyan jó terepjáró, mint a jelenlegi modell, de a Mercedes egy speciális csomagot is fejleszt hozzá azok számára, akik gyakran használják autójukat nehéz terepen. Úgy tűnik, az egyszerűbb munkaterepjáró-változatoknak nem lesz közvetlen utódjuk: a kategóriát a DaimlerChrysler vezetése végleg a Jeepre bízta.