Sportos jövőt tervez a Ford

2000.11.14. 19:01

A Ford európai központja új, sportos modellekkel próbálja fellendíteni a cég eladásait. Az új irányzat első képviselőjeként a Birmingham Motor Show-n bemutatott Focus RS-t jelölték meg. A következő öt évben hatalmas erőfeszítéseket tesznek a márka megújítására, az előzetes információk szerint 2005 végéig 45 új modellt kívánnak bemutatni. "A következő években radikális változtatásokat hajtunk végre a cég modellválasztékában. Hosszú távú stratégiánkban kulcsszerepet szánunk a Focus RS-hez hasonló autóknak." - nyilatkozta Nick Scheele, a Ford Europe vezérigazgatója. A változás ugyanakkor néhány modell leváltását is magával hozza, így a '98 végén bemutatott Cougar gyártásának már az idén vége szakad, 2001 első hónapjaiban pedig a forgalmazást is abbahagyják. " A Cougar egyszerűen nem illik a terveinkbe. A jövő az olyan modelleké, mint a Focus RS és ST, az új Mondeo, vagy a Transit" - mondta a cég elnöke, David Thrusfield.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.