Fiat Croma-tanulmány nyolchengeres motorral

2005.03.08. 12:16

Az Italdesign a 2003-ban elhunyt Gianni Agnelli tiszteletére készítette el az új Fiat nagykocsi különleges változatát.

A Croma 8ttoV elnevezésű autóba állítólag a Maserati nyolchengeres motorja került, bár pontos adatokat egyelőre nem ismerünk. Az Italdesign tervezői azt próbálták elérni, hogy az új Croma belülről még tágasabb, kívülről még elegánsabb legyen. A külső változtatások közül a leglátványosabb kétségkívül a krómozott díszítőelemek alkalmazása: az ablakkeretek, a hűtőmaszk, a kilincsek, a lökhárítók díszcsíkjai és a 19 hüvelykes, ötküllős felnik is csillogó fémes bevonatot kaptak. A hatást a sötét fényezés és a sötétített üvegezés teszi teljessé.

Belül az ülések átdolgozásával nyertek némi plusz teret: a Croma 8ttoV-ben ugyan csak négyen ülhetnek, de a bőrbevonatú hátsó foteleket mélyebbre tervezték mint az állítható gyári ülőalkalmatosságokat, így hosszában körülbelül 5 centimétert nyertek a hátsó utasoknak. Az első ülések támláinak hátsó részébe ugyanakkor két apró hordozható DVD-lejátszó került, a két hátsó ülés közé pedig egy minibárt helyeztek.

A Croma 8V valószínűleg egyedi darab marad, de jól mutatja, hogy milyen lehetőségek rejlenek még a Fiat új középkategóriás modelljében, amely a gyári változatban inkább tűnik praktikus és megfizethető utazóautónak, mint valódi luxusmodellnek.