Nyereséges a Maybach

2005.03.23. 15:14

A Mercedes első embere nyilatkozott a három éve újjáélesztett luxusmárka kilátásairól. Eckhard Cordes szerint a Maybach beváltotta a hozzá fűzött reményeket: már most is termel némi nyereséget annak ellenére, hogy az eladások jócskán elmaradtak a korábbi várakozásoktól.

A Maybach állítólag kb. 500 autót adott el 2004-ben és ezzel Cordes szerint durván a szegmens egyharmadát sikerült lefednie. "Kiderült, hogy az egész piaci szegmens sokkal kisebb mint vártuk" - mondta a Mercedes új vezére, majd hozzátette, hogy a jelen körülmények közt 500 ilyen méregdrága autó eladása kiváló eredmény. "Büszkék vagyunk rá, hogy utóbbi két évben fej-fej mellett haladtunk a száz éve folyamatosan jelen levő Rolls-Royce márkával, pedig a Maybach a II. világháború előtti gyökerek ellenére három éve gyakorlatilag új márkaként jelent meg a piacon." - tette hozzá a vezető.

A BMW tulajdonában levő Rolls-Royce tavaly 792 darab Phantom típust adott el, ami jócskán elmarad az eredeti tervekben szereplő évi 1000-es célkitűzéstől, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a brit márkának a legutóbbi időkig nem volt hosszított tengelytávú modellje , míg a Maybachot eleve kétféle változatban mutatták be. A legdrágább luxusmodellek piacának harmadik szereplője, a VW tulajdonában levő Bentley az 1998-ban bemutatott Arnage modellt kínálja ugyanebben a kategóriában, hasonló sikerrel mint a Maybach vagy a Rolls-Royce a saját, jóval korszerűbb autóit.