Scion t2B: autónak álcázott szórakoztató központ

2005.03.25. 11:43

Egy t2B (Tall Two-Box, magas kétdobozos) nevű tanulmányt mutatott be New Yorkban a Toyota második amerikai ága, a Scion. A különleges formájú autót a kaliforniai Calty Design Studio tervezte, a huntingtoni Five Axis építette meg. Az xB kényelmét és a tC kifinomultságát kombináló modellt egy teljesen új padlólemezen alapul, négyfokozatú automata váltóhoz csatlakozó 2,4 literes benzinmotor hajtja.

Az egyedi tervezésű 20 colos felnik mögött 350 mm átmérőjű féktárcsák rejtőznek. A karosszéria egyenes vonalai és a nagy üvegfelületek tágas és kényelmes utasteret ölelnek körül. Az autó orra akár egy agresszív pickupon is megállná a helyét, tekintélyt parancsoló arccal ruházza fel a t2B. Nem találunk rajta tetőoszlopokat és kilincseket, az utas oldalán egyetlen hosszú tolóajtó biztosítja a bejutást az első vagy a hátsó üléssorba.

A vezető oldalán két, 180 fokban nyíló ajtó található. A tágasság érzetét fokozzák a tető szinte egész hosszán végighúzódó ablakok. Az emberi test hajlataira optimalizált ülések közül a hátsókat kicsit magasabbra szerelték. Három részre osztották a műszerfalat, innen vezérelhető a beépített internetezésre is alkalmas számítógép, így akár haladás közben is tölthetünk le zenét, filmet, bármit.

A t2B legizgalmasabb pontja egyértelműen a vetítővászonként is funkcionáló hátsó ablak, de a legjobb benne, hogy a felület mindkét oldalára képes odavetíteni a képet, így a parkolói majszolás közben is nézhetünk filmet az autó fenekén. A kétfelé nyíló autókba épített hangfalak is hasonlóan működnek, kifordított állapotban az autó hifi-toronyként funkcionál. A t2B természetesen egyhamar nem kerül gyártásba, egyelőre csak a vásárlók reakcióinak tesztelésére szolgál.