Kiválasztották a Le Mans-i 24 órás indulóit

2005.03.30. 11:41

Június közepén összesen 50 autó vághat neki az egynapos versenynek a francia város versenypályáján. A mezőny 28 nyitott prototípusból és 22 utcai rokonsággal is rendelkező modellből áll, ugyanakkor idén is elég kevés lesz a gyári induló.

A gyorsabb, LMP1-es prototípusok mezőnyében továbbra is a félgyári Audi R8-asok számítanak abszolút esélyesnek. Ezekből 2005-ben három példány áll rajthoz, kettő az amerikai Champion Racing, egy pedig a francia ORECA csapat színeiben. A többi prototípust zömmel kis cégek építették készen vásárolható alkatrészekből.

A GT kategóriákban nagyobb harc várható: a GT1-ben a gyári Corvette csapat mellett az idén az Aston Martin is csatasorba állít két DBR9-es versenygépet, de ott lesz a rajtnál négy Ferrari 550 Maranello, egy Ferrari 575GTC és egy Saleen S7R is. A GT2-ben az idén a szokásos Porsche dömping helyett elég színes mezőny gyűlt össze, egyebek közt versenybe szállhat az elsőségért két Panoiz Elan, két Ferrari 360 Modena, egy TVR Tuscan, sőt egy Spyker C8-as is. A 24 órás verseny Le Mansban az idén június 18-án délután kezdődik, de június 5-én még tartanak egy tesztnapot a csapatok számára, ahol először láthatja majd a közönség együtt az összes részvevő autót.