Egyterű és terepjáró újdonságok a Changantól

2005.04.25. 15:51

A Suzuki kínai partnere két saját modellt mutatott be Sanghajban.

A korábban CV9 néven fejlesztett kompakt egyterűt a Changan által nemrég megvásárolt Landwind márkanéven mutatták be. A Landwind Fengshang elnevezésű jármű olyan mint az újabb Daewoo modellek: nem különösebben jellegzetes, de elég korszerű jelenség, így a legtöbb európai, japán vagy dél-koreai tömeggyártó modellpalettájába egy egyszerű jelvénycserével beilleszthető lenne. A 4,41 méter hosszú, 1,76 méter széles és 1,63 méter magas járművet 1,6 literes 100 lóerős és 2 literes 140 lóerős motorral gyártják majd.

A Changan másik újdonsága egy terepjáró: a Yufeng elnevezésű hobbijármű elég érdekes formatervet kapott. Jellegében leginkább talán a Hyundai valamelyik terepjárójára emlékeztet, bár a részletek teljesen egyéniek. Erről a típusról egyelőre csak annyit tudunk, hogy mindössze 4,283 méter hosszú, viszont 1,815 méter széles és 1,721 méter magas.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Changan Európában is forgalmazná-e valamelyik új modelljét, bár az esélyeket nagyban növeli, hogy a Landwind márkanév már jelen van Európában. A Fengshang és a Yufeng mellett a Changan ugyanitt mutatta be a Suzuki Swift helyben gyártott változatát is, amely gyakorlatilag azonos a Magyarországon gyártott ötajtós változattal.