Új M5- és M6-változatokat fejleszt a BMW

2005.04.29. 08:57

Két új modellváltozat kaphatja meg az 507 lóerős V10-es motort. Az első ilyen új típus, az M6 kabrió változata már 2006 elején Detroitban bemutatkozhat, és ennek a modellnek a gyártása is megkezdődhet a jövő év során. Az M6 és a hatos kabrió keresztezéséből születő modell elsősorban Észak-Amerika déli részén számíthat sikerre.

A másik tízhengeres újdonság az M5 Touring lehet, erre azonban legalább két évet várnunk kell még. Míg az M6 kabrió egy ideje már fejlesztés alatt áll, addig az M5 kombi változatának elkészítéséről csak most döntött a BMW vezetése. Korábban ugyanis úgy tűnt, hogy az M5-ös legfontosabb felvevőpiacán, az Egyesült Államokban nemigen keresik a nagy teljesítményű kombikat, de a Dodge Magnum nyolchengeres változatainak sikere alaposan rácáfolt erre. A BMW vezetőire az a tény is bátorítólag hathatott, hogy az M5 limuzinból durván két évre előre az összes példány elkelt.

A kombi M5-ös egyébként nem új ötlet: az 1990-es évek elején az E34-es sorozatnak már volt ilyen változata. Igaz, abban még soros hathengeres motor dolgozott, de abból alig 900 példány készült, amelyek ma már jórészt a gyűjtők féltett kincsei közé tartoznak.