Megválasztották az Év Dízelmotoros Autóit

2005.05.20. 15:10

A brit Diesel Car magazin egy nagy halom kitüntetést osztott ki a dízelmotoros autók közt. Valamilyen rejtélyes oknál fogva minden nagy kategóriában két autót díjaztak különböző címeken.

A kisautók közül a legjobb olcsó modell a Fiat Panda JTD-motoros változata lett, a legjobb mini pedig a Renault Modus. A kompaktok közül az első számú csapott hátú a Citroën C4 HDi, a legjobb kupé pedig az Opel/Vauxhall Astra GTC 150 lóerős dízelváltozata lett. A középkategóriából az Audi A4 TDI 3.0 mint a legjobb családi autó, a Skoda Octavia 2.0 TDI pedig mint a legjobb kombi szerepel a felsorolásban, míg a nagykocsik közül a BMW 535d lett a legjobb nagy teljesítményű modell, az Audi A6 pedig a legjobb főnöki autó. A terepjárók közül a Honda CR-V érdemelte ki a legjobb szabadidő-autó címet, míg az off-road kategóriában a Land Rover Discovery 3 dízelmotoros változatát értékelték a legtöbbre.

Egy Év Autója választáson persze kell egyetlen győztes, ez az idén a Land Rover Discovery 3 lett, amelyet a Diesel Car magazin egyszerűen csak így jellemez: az utak királya.