Tíz éves az Audi TDI

2000.11.23. 22:05

Épp tíz éve mutatta be az Audi első közvetlen befecskendezéses, öthengeres személyautó-dízelmotorját. Az új technika, amely az elmúlt évtizedben egyeduralkodóvá vált a személyautókba épített dízelmotorok közt - teherautókban már jóval előbb alkalmazták - azonos méretek mellett nagyobb teljesítményt, és kisebb fogyasztást tesz elérhetővé, mint a korábbi kamrás konstrukciók, bár némileg keményebb járású azoknál. Az Audi nemrégiben hasonló újítást hozott a kisebb személyautó-dízelmotorok világába az egzotikus, a korábbiaknál erősebb és jóval takarékosabb PD-TDI motorok bevezetésével, melyekkel a korábbi TDI motorok sikerét igyekszenek megismételni. Ugyanakkor nagyobb TDI motorjainál a cég az elterjedtebb, és nyugodtabb járású közös nyomócsöves (Common Rail) megoldást használja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.