Bemutatkozott a Nissan Micra cicakupé változata

2005.06.15. 09:46

Tegnap, június 15-én bemutatták a Nissan Micra C+C első szériában gyártott példányát az angliai Sunderlandben található Nissan-gyárban. A 2+2 üléses kupé kabrió nem csak 22 másodperc alatt nyíló-záródó teteje miatt különleges. Ebben a kategóriában újdonságnak számít a C-VIEW névre keresztelt üvegtető, mely zárt állapotban is kabriós kilátást biztosít a benn ülőknek.

Az autó tetőmechanizmusát a kabrióspecialista Karmann tervezte és gyártja. A Micra C+C alacsonyabb és hosszabb a hagyományos Micránál: az erősen döntött szélvédő miatt 110 mm-rel alacsonyabb, ahhoz pedig, hogy a nyitott tető kényelmesen elférjen a hátsó ülések mögött, 9 centivel kellett megtoldani az autó fenekét. Dögös külseje ellenére a Micra C+C még egész praktikus is maradt. Ugyan nyitott tetővel csak 221 liter marad a csomagoknak, de ha lemondunk a menetszél örömeiről, akár 426 liternyi bármit is betuszkolhatunk a csomagtérbe. A beltérben található tárolórekeszek nagy része kulccsal zárható, így akkor sem kell kipakolnunk belőlük, ha nyitott tetővel parkoljuk le az autót. Más kérdés, hogy ki mer nálunk nyitott tetővel parkolni.

A 150 millió euróból kifejlesztett Micra C+C két különböző motorral lesz kapható, amikor valamikor az év vége fele megkezdik árusítását. Az 1,4-es 88 lóerős változat a belépő, akik pedig időnként szeretnének odalépni a nyitott Micrának, válasszák a sportos SR modellből származó 110 lóerős 1,6-ost.