Több modell válthatja fel a Mazda2-est

2005.06.23. 13:12

Állítólag egész kisautó-modellcsaládot tervez a gyártó a japán és az európai piac számára. Az autók terveit a legfrissebb hírek szerint már be is mutatták egy szűk körnek, és két típus tanulmányautóként valószínűleg már az idén ősszel bemutatkozik valamelyik nagyobb autókiállításon.

Ismereteink szerint egy mini-buszlimuzin jellegű modellről és egy apró kupé-kabrióról van szó, ami nem is meglepő, hiszen a konkurencia is ezekben a kategóriákban igyekszik újabb vásárlókat szerezni. A Nissan a Micra C+C-vel valamint a Japánban már forgalmazott, és hamarosan Európában is megjelenő Note/Tone egyterűvel éppen ezeket a szegmenseket célozza, de a Mitsubishi, és egyes hírek szerint a Honda is ugyanilyen irányban terjeszkedhet a közeli jövőben.

Azt egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy a Mazda2-esnek lesz-e közvetlen utódja vagy a két típus gyakorlatilag felváltja a jelenlegi kisautót. A Mazda Japánban jelenleg is két hasonló méretű kisautót forgalmaz: a Mazda2-nek megfelelő Demiót és a Verisa nevű, magasabb építésű és tágasabb belterű típust, amelyet egyelőre sem Amerikában sem Európában nem lehet kapni.